Meidän tarinamme

On olla mukana luomassa omianne

Tilausravintola Kartanon Karkuri

Yritystarinamme

Alkaa vuodesta 2009


"Yrityksissä puhutaan asiakkaista. Meillä vieraista"

- Tuula Anttila, Catering Hostess

Yrityksemme perustamiseen vuonna 2009 johti yksi asia. Rakkaus.
Yrittäjämme Tuula Anttila oli ensimmäinen vieraamme järjestäessään omia häitään. Silloin oli tärkeintä saada täydelliset juhlat - se on meille tärkeintä edelleen niin tänä päivänä kuin tulevaisuudessakin.
Toimintamme alkoi laajentua vuoden 2019 alkupuolella yhä enemmän myös cateringpuolelle ottaen huomioon erityisesti erityisruokavaliot. Nykypäivänä esimerkiksi tunnettu gluteeniton saaristolaisleipämme ei ole ainoastaan juhlien herkku - Sitä on saatavilla myös tilauksesta. Tilauksesta valmistamme myös muut maistuvat herkkumme - juhliin tai kotiin nautittaviksi.

Suomyrttisimasta

KUOHUVIINILASIEN KILISTELYYN


Kartanon Karkurin juhlatilan ikkunoista hohtaa melkein sadan kynttilän valo. Musiikki soi ja ruuan tuoksu tulee vastaan ovella. Juhlat ovat alkamassa. Samanlaisessa kynttilänvalossa alueen taloissa valmistettiin juhlasimaa jo yli viisisataa vuotta sitten.

Erich Flemingin maakirjan välistä löytyi hänen vaimonsa Hebla Siggentyttären simanvalmistusohje keskiajalta. Arvassalon seudulla, Vallaisten kylässä, Sundholman kartanon ja Kartanon Karkurin mailla tehtiin simaa ja vahvaa olutta jo yli 500 vuotta sitten. Valmistus oli pitkäjänteistä toimintaa, sillä juomaa säilytettiin tynnyreissä vuoden verran ennen kuin se päästiin pullottamaan. Kun vihdoin päästiin maistamaan, pantiin pöydässä kiertämään koristeellinen juhlakousa. Siman maku tuli suomyrtistä, hunajasta ja humalakasvista. Humala toi siman makuun karvautta ja hedelmäisiä aromeja, kirkasti juoman sekä esti pilaantumista.

Tänä päivänä Kartanon Karkurin tiloissa kilistellään kuohuviinilaseja, siemaillaan hyviä punaviinejä ja nautitaan hyvästä ruuasta takkatulen räiskähdellessä. Vanhassa kulttuurimaisemassa juhlatunnelmaan kietoutuu erityinen, historiallinen sävy.

Kartanon Karkurin juhlatilojen ja rakennusten alue kuului aikanaan Sundholman kartanoon ja alueella on asutushistoriaa 1300-luvulta lähtien. Metsät, mäet, kalliot ja rannat ovat nähneet vaihtuvien sukupolvien kohtalot, tilat ovat vaihtaneet omistajaa onnellisten avioliittojen, langetettujen kuolemantuomioiden ja monien muiden dramaattisten tapahtumien kautta. Omistajasukujen joukossa on ollut koko Suomen historiaan merkittävällä tavalla vaikuttaneita Flemingejä, rikkaita Ålänningejä ja onpa Piispa Maunu Tavastkin aikanaan hankkinut omistukseensa alueen niittyjä.

Kartanon Karkurin emäntä ja yrittäjä Tuula Anttila astui sisään pimeään ja hylättyyn navettaan synkässä marraskuussa vuonna 2006. Oliko se ehkä Flemingien henki, Sundholman sadan vuoden takaisten karjapiikojen toive vai herkän ihmisen intuitio, joka sai mielikuvituksen valon syttymään ja loi onnellisen kuvan kynttilänvalosta, valkoiseksi kalkituista seinistä, lämmöstä ja rauhan tunnelmasta?

Tulevaisuus sinetöitiin Tuula Anttilan omissa häissä vuonna 2007, jolloin vanha navetta hehkui kauniiksi koristeltuna valoa, iloa, onnellisuutta ja tulevaisuudenuskoa. Tänä päivänä Kartanon Karkurin ainutlaatuiseen tunnelmaan pääsee yhtä aikaa jopa 200 ihmistä, pitkät pöydät notkuvat herkkuruokia, musiikki soi ja tekee mieli tanssia.

Illan hämärtyessä - ja kunhan antaa vallan omalle mielikuvitukselleen - voi ehkä kuulla Flemingien hevoskärryjen ajavan hiekkatiellä, nähdä piispa Maunu Tavastin tekevän ristinmerkin taatakseen tulevan kasvukauden tai huomata kyytirättärin kuljettavan rangaistavia vankeja kartanon teilimäelle.

Emme tee tätä yksin

Vaan saumattomassa yhteistyössä

Tilausravintola Kartanon Karkuri
Tuula Anttila

Tuula Anttila

Catering Hostess

Tuula on toimintamme sydän.
Hän on vahva yrittäjä, joka pyörittää toimintaansa tunteella ja laittaa kaiken peliin kun on kyseessä teidän juhlienne onnistuminen.

Yhteystiedot

Ohjelmanurkka

Ohjelmanurkka

Ohjelmatoimisto

Ohjelmanurkka on monipuolinen ohjelmatoimisto, joka on erikoistunut esiintyjien välittämiseen, Dj-palveluihin, ääni- ja valotekniikkaan sekä moniin muihin viihteen muotoihin.

Tutustu

Eckerö Line

Eckerö Line

Risteilyvarustamo

Eckerö Line toimii Suomesta kahdella aluksella, jotka operoivat Helsingistä Tallinnaan. Juhlien järjestely voi olla stressaavaakin joten tarjoamme sinulle pientä arjen irtiottoa ostosristeilyllä.

Tutustu

Duo Piia & Make

Duo Piia & Make

Muusikko / Yhtye

Piian ja Maken esiintymistä kuvailisimme herkäksi ja kauniiksi. He esiintyvät juhlissasi sekä muiden että omilla kauniilla kappaleillaan herkemmistä balladeista räväkämpään menoon.

Tutustu

Järven Kello & Kulta

Järven Kello ja Kulta

Kello- & Kultasepänliike

Järven Kello ja Kulta toimii jo neljännessä sukupolvessa, 90 vuoden rautaisella ammattitaidolla kellojen ja korujen maailmassa. Heiltä saat takuulla kauniit sormukset.

Tutustu

Skystar

SkyStar

Ilotulitusnäytökset

SkyStarin ilotulituksella juhlapäiväsi ikuistetaan taivaalle suuntaavilla sydänraketeilla. Saatavilla on useita erilaisia ilotulitusnäytöksiä aina pienemmistä jättimäisiin esityksiin.

Tutustu

Pitojussi

Pitojussi

Catering

Perinteinen pitopalvelu ja catering uusilla mausteilla. Heidän vankka kokemus ja jatkuva kouluttautuminen ovat tae ikimuistoisille makuelämyksille.

Tutustu

Poukanville

Poukanville

Catering

Poukanville toimii heidän Laitilan keskuskeittiöltä käsin valmistaen tuttua ja turvallista buffetpöytää ammattitaidolla edullisesti.


Tutustu

Pitojussi

Musiikkitupa

Musiikkipalvelut

Musiikkiesityksiä juhliin ja tapahtumiin, pianotunteja lapsille ja aikuisille, muskareita muksuista mummoihin. Musiikin iloa kaikille!


Tutustu


Mitä meistä puhutaan?